Spisovatel si dokázal děti získat

15.05.2012 12:08

ZŠ STRMILOV : Beseda se spisovatelem Lubomírem Müllerem

Vložil(a): Ludmila Plachá 23.1.2012

Minulý týden k nám do školy zavítal pan Müller. Uspořádal zde besedu pro žáky 8. a 9. ročníku.

Po tradičních dotazech žáků obou ročníků, zda je to povinné, jsme se přesunuli do učebny přírodopisu, která již byla připravená k povídání.

Obdivuji, jak si pan Müller dokázal naše "pozorné" a "hodné" děti získat. Když po prvním povídání v 8. třídě, přišly dvě žákyně poprosit o zapůjčení knížky, bylo jasné, že tentokrát máme vyhráno.

Ještě jednou panu Müllerovi děkuji a jako potvrzení svých slov dokládám několik hodnocení od žáků 9. třídy. Všechny se nesou ve stejném duchu, proto jsem vybrala ty nejpovedenější.

Dne 18. ledna ve středu se u nás ve škole konala besídka s panem spisovatelem Lubomírem Müllerem. Vyprávěl nám o svém dětství, o kterém napsal knihu s názvem Schody do nebeského pokoje. Ze začátku to bylo nudné, ale když nám začal spisovatel číst ukázku, v které vyprávěl o tom, jak ho šikanovali dva kluci Viktor a Kombajn, docela nás uchvátilo, jak se takhle mohl někdo chovat. Ale potom, když nám řekl, jak kvůli svojí lásce přišel o kamaráda, tak nám ho bylo líto. Podle mě to je vynikající spisovatel a plánuji si tu knížku přečíst.

Honza Brom

Ve středu 18. ledna k nám do Strmilova přijel spisovatel Lubomír Müller. Třetí hodinu se devátá třída přestěhovala do učebny přírodopisu, kde jsme se hned potkali se spisovatelem. Hned jak jsme si sedli, se Lubomír představil a popsal nám, jak je lehké se stát spisovatelem. Četl nám i úryvek z jeho knihy Schody do nebeského pokoje. Ale i ten úsek mi stačil na zamyšlení, popravdě jsem o tom úseku přemýšlela pořád a litovala jsem, že jsem neměla peníze k zakoupení knihy. Kniha mě zaujala, měla tam velmi dobré emoce. Když to předčítal, ihned jsem měla představy o té knize. Lubomír byl sympatický a milý, řekl nám i to, že je ta kniha o tom, co on zažil. Když to četl, tak jsem se i lekla, co prožil. Já jsem byla překvapená, že nám to takhle popsal. Po přednášce kluci uklidili stoly a židle a Lubomír odešel. Třeba se i vrátí s novou knihou k novým deváťákům.

Markéta Bradová

Ve středu 18. ledna navštívil strmilovskou základní školu brněnský spisovatel Lubomír Müller, který přišel ukázat svou knihu Schody do nebeského pokoje. Tento příběh pojednával o jeho mládí a byl velice zajímavý, ale přesto smutný. Část příběhu byla o tom, jak ho starší a silnější kluci pořád šikanovali kvůli tomu, že se líbil holce. Další část ukázky se týkala zesnulého kamaráda Pavla, který umřel ve škole. Příběh mi přišel velice poutavý.

Jára Tůma

Ve středu 18. ledna se konala beseda se spisovatelem. Moc jsem od toho nečekal, ale hodně mě to překvapilo. No tak jsme tam přišli a poslouchali. Spisovatel se jmenoval Lubomír Müller. Napsal knížku o jeho dětství, knížku jménem Schody do nebeského pokoje. Četl nám úryvky, kde popisoval svůj dětský život, jak ho šikanovali starší kluci, nebo svoje první milování s dívkou. Beseda se mi hodně líbila, myslel jsem, že to bude blbost, ale mýlil jsem se. Bylo to dost dobrý!

Tomáš Kolman