Názory na setkání

09.04.2010 00:00

Beseda se mi líbila, protože autor psal o tom, co se mu stalo, když byl ve věku 14 – 16 let, jak ho šikanovali kluci kvůli holce, kterou měl rád. Knížku bych si chtěl přečíst, protože se mi líbil úryvek, co autor četl. Besedu bych si klidně zopakoval.

Mně se ta beseda líbila, protože ten spisovatel byl sympatický. A jak nám četl ty ukázky ze své knihy, tak nám to četl, jako kdyby nám to vyprávěl. Hezký to bylo! Teď jsem o víkendu začala číst 1. díl knížky a líbí se mi na ní to, že tam líčí některé jeho zážitky strašně podrobně. Jsou tam taky dobrý hlášky…Já na čtení nejsem, ale tahle kniha mě zaujala, a to asi proto, že je podle pravdy.

Beseda mě moc zaujala – vyprávění pana Müllera bylo neobyčejně procítěné, vážné i humorné. Naši třídu to zaujalo tak moc, že jsem některé hochy nemohla poznat. Po tváři mi padala kapka lítosti. Ta knížka je krásná…Po skončení jsem si koupila obě. Už se těším, až si je přečtu.

Vyprávění pana spisovatele se mi líbilo a naprosto mě pohltilo. Knížky jsem si koupila a v nejbližší době je začnu číst. Četl to moc hezky, tak jako dojatě a upřímně. Je dobře, že se i přes tu bolest za tolik let rozhodl, že to ztvární do takovéhoto příběhu.

Beseda se mi moc líbila, ale hlavně mě překvapilo, jak byli všichni potichu a ani nedutali. Asi proto, že nám ho bylo líto. Knížku jsem si nekoupila, protože jsem neměla peníze, ale koupilo si ji dost lidí, tak si ji určitě od někoho půjčím. Taky bylo pěkné to čtení, jak se autor do toho příběhu úplně vžil. Všichni potom říkali, že je ten pán sympatický.

Líbilo se mi jeho povídání, ale nelíbil se mi děj knihy. Byl smutný a dělalo se mi z toho zle. Myslím si, že na 2. část jsme ještě malí. Ne všechny věci by se měly nechávat číst. Líbilo i nelíbilo. Musím přemýšlet, co nám říkal. Ale jediné, co si chci pamatovat, je jeho hlas.

Nasadil mi brouka do hlavy. Ráda bych si jednou napsala svoji knížku, ale nevím zatím, o čem by byla. Až ji napíšu, bude to moje malé tajemství. Malá jednička z češtiny.

Beseda byla velmi zajímavá. Kniha mě hrozně upoutala a protože má mamka brzo narozeniny, tak jsem ji koupila. Bohužel utajit dárek se mi nepodařilo. Mamka to čte už teď a pochvaluje si. Já jsem přečetla půlku a hodlám pokračovat. Velice se mi líbí, jak je to napsané, jak je spisovatel otevřený.

Beseda byla dobrá, klidně bych ji měl na celý den, chtěl bych vědět, jak to dopadlo. Jsem rád, že se to nestalo mně. Jsem rád v tomhle životě, než abych žil v minulém jako autor. Chtěl bych si to jen v minulém životě zkusit.

Bylo mi líto toho, co se mu stalo v mládí, že mu umřel kamarád a že ho šikanovali. Bylo na něm vidět, jak tu bolest nosí pořád v sobě a že se toho už nezbaví. Líbilo se mi, jak hezky povídal o svém životě.

Beseda se mi moc líbila, právě proto jsem byla zticha jako myška. Zaujalo mě hlavně to, jak je knížka psaná (podle pravdy a tak nějak hezky).Líbilo se mi, jak pan Müller předčítal. Vyprávěl tak, že i darebáci u nás ve třídě poslouchali s nastraženýma ušima. Už se těším, až si knížky přečtu a dozvím se, jak to vlastně dopadlo.

Nejvíce se mi líbilo to čtení, protože to bylo, jako by nám to říkal a ne četl. Potichu jsme byli proto, že ta knížka byla velmi zajímavá a byla tak trochu o nás a našem věku. Bylo to velmi pěkné, už se těším, až k nám autor zase přijede a přečte nám kousek ze své knihy.

Byla to opravdu asi nejhezčí hodina češtiny. Líbilo se mi hlavně autorské čtení. Knížku jsem si nekoupila (neměla jsem peníze), ale určitě si ji od někoho půjčím.

Celkově byla beseda super, super, super. Nejvíce mě zaujalo to, že vyprávěl o sobě a podle skutečnosti – bylo to velmi zajímavé. Pan spisovatel je velice příjemný a má hezký hlas. Bylo to podruhé, co jsem se setkala takhle s autorem, ale předtím mě to nebavilo. Tenhle pan autor byl báječný, jeho styl psaní, vcítění. Strašně moc se těším, až ty knížky dočtu. Obsah je takový neobyčejný. Bylo skvělé, že než nám přečetl kousek z knihy, tak nám nejdříve k tomu pověděl svoje a sám nám říkal, jak to prožil. Chvilkami tam bylo takové ticho, že byl slyšet jen autor a kdyby četl tu smutnou část déle, tak slzy v očích nezpochybňuji. Kdybych o tom měla psát celou hodinu, tak píšu, fakt mě to hodně zaujalo. Pan Müller je velice sympatický.

ZŠ Jáchymovská, Liberec, 9. dubna 2010

názory žáků 8. tříd shromáždila Mgr. Alice Skalská