Lidi, začněte zase číst básně!

24.11.2010 21:28

Když jsem se rozhodl vydat malou knížku milostné poezie Láska je všechno, láska je nic, okruh přátel mne označil za bláznivého snílka. Básně prý už nikdo nikomu nečte, nekupuje jako dárek z lásky, nedává k svátku, k narozeninám, ba ani při příležitosti Valentýna, svátku zamilovaných. Přesto jsem sbírku básní o lásce vydal, protože věřím, že se musí vrátit alespoň kousek z dob, kdy kluk své dívce sbírku milostných básniček koupil a věnoval (nebo dívka svému klukovi), kdy si dívka nějakou básničku o lásce přečetla před zhasnutím lampičky u nočního stolku a zdál se jí pak pěkný sen, kdy se oba pokusili nějakou báseň pro sebe napsat. Proč se za básně stydíme? Každý znáte odpověď pohledem do vlastního nitra. Já nyní prosím, nestyďte se číst básně o lásce, nestyďte se je dávat jako dárek, nestyďte se je psát. Nevěřím, že jsme jako lidé ztratili něhu a milostný cit a že už o něm dovedeme mluvit jen cynicky. Nevěřím, že už jen prahneme po empéčtyřkách, plazmách s trojrozměrným obrazem, super mobilech a obřích nákupních centrech, do kterých se chodíme uzavírat jako opice do klece. Vždyť láska je poezií smyslů, které máme všichni - chuť, čich, sluch, hmat a zrak. Nepoužívejme je jen při "milování" s obsahem talíře při večeři či při virtuální komunikaci přes internet. Čtěte básně o lásce svým milým nebo klidně jen sobě, ale čtěte!

Milostné verše ve sbírce Láska je všechno, láska je nic jsou prostým (leckdy i humorným) vyjádřením lásky sladké i hořké, voňavé i čpící, tichounké i bouřlivé, hladké i drsné, nevšední i obyčejné. Lásky poezie pěti smyslů. Psal jsem je o sobě, psal jsem je o Vás.

Kniha má 56 stran, doplnil jsem ji osmi grafickými fotografiemi a sbírečkou citátů o lásce. Vychází 13. prosince 2010 v mém vydavatelství. Pokud se rozhodnete, že zkusíte spolu se mnou navrátit milostnou poezii do Vašeho života, prosím, objednávejte v případě zájmu co nejdříve, aby po vydání knihy proběhla expedice k Vám co nejrychleji (blíží se Vánoce a pak už není na nic čas).

Kniha stojí 95,-Kč. Při platbě předem na účet ( č.ú. 108017920 / 0300 ) účtuji k ceně knihy jen doporučené poštovné 45,-Kč, při platbě dobírkou je k ceně připočítáno dobírkové poštovné 75,-Kč.

Ke knize je možné objednat i CD s mojí autorskou recitací některých básní podloženou klavírními improvizacemi. CD stojí 70,-Kč.

Platbu předem na účet (tedy 140,-Kč za knihu, nebo 210,-Kč za knihu s CD, včetně doporučeného poštovného) Vám potvrdím na Váš mail ihned po jejím uskutečnění a na odeslání knihy po 13. prosinci Vás upozorním opět mailem.

Objednávejte na mail laska.je.vsechno@seznam.cz  Objednávku obratem potvrdím. Uveďte prosím celou dodací adresu a Vaše jméno, počet objednaných kusů knihy, případně knihy s CD, a formu platby, zda bankovním převodem (číslo účtu uvádím níže) či na dobírku. Platbu na účet bankovním převodem proveďte, prosím, do 13.12. 2010, abych Vám knihu mohl odeslat ihned po expedici z tiskárny (banky i pošty v předvánočním období bývají velmi zahlceny a pozdější vyřízení by mohlo zásilku k Vám zdržet).

A citát na rozloučenou: Láska a poezie jsou vlastně spojenci na život a na smrt - poezie je láskou ducha a láska poezií těla.

Děkuji a těším se na Vaši odpověď.